Dierenmishandeling in Lankforst

dierenmishandeling

In het afgelopen jaar zijn twee van onze katers gewond thuis gekomen. De eerste had een steekwond en de dierenarts vond destijds de wond er te netjes uitzien om ervan te kunnen uitgaan dat hij bijvoorbeeld is gevallen op een scherpe punt van een hek/schutting, maar kon niet met 100% zekerheid vaststellen dat het om een moedwillig toegebrachte steekwond ging.

Begin juli 2016 is onze tweede kater door de dierenambulance opgehaald. Boven-en onderkaak gebroken, oogkas verbrijzeld, zware hersenkneuzing en in shock. Wonder boven wonder is hij helemaal hersteld op blindheid aan één oogje na. Eerst werd er gedacht aan een aanrijding, maar gezien het feit dat hij alleen verwondingen had aan zijn kop sprak de dierenarts een voorzichtig vermoeden uit van mishandeling doormiddel van een trap of harde klap met een voorwerp tegen zijn kop. Maar ook dit kon niet met 100% zekerheid worden vastgesteld.

Aangezien bovenstaande beide niet met zekerheid als mishandeling vastgesteld konden worden, hebben wij hier geen melding van gemaakt en gingen wij ervan uit dat dit domme pech is geweest. Hoewel mishandeling altijd een sterk vermoeden is gebleven voor ons.

Afgelopen zondagavond kwamen wij tot de ontdekking dat onze derde kater gewond is. Dit blijkt nu een kogelgat te zijn van vermoedelijk een balletjespistool of een luchtbuks. De dierenarts heeft bevestigd dat het echt om een kogelgat gaat. Gelukkig is de verwachting dat hij volledig zal herstellen.

Aangezien alle drie bovenstaande gebeurtenissen in behoorlijk korte tijd opeenvolgend zijn gebeurd en de omstandigheden van de eerste twee wijzen in de richting van het moedwillig toebrengen van verwondingen en de derde zeker een kogelgat betreft is het een optelsom en kunnen wij niet anders -hoewel we liever willen dat het niet zo is- dan concluderen dat er in onze buurt iemand woont die willens en weten katten mishandeld.

Van één van onze nabije buren weet ik dat hun kater enige maanden geleden niet meer thuis is gekomen, terwijl dit een kat was/is die erg sociaal was/is en net als onze katten zich alleen begaf in de nabije omgeving van het blok waar wij wonen.

Mijn vraag aan iedereen is of iemand toevallig iets heeft gehoord of gezien wat in verband gebracht kan worden met mishandeling van dieren en of er buren zijn die recent ook hun huisdier gewond hebben aangetroffen?

Het belangrijkste vind ik het om de buurt te waarschuwen en degene die huisdieren hebben extra alert te maken op een mogelijke katten/dierenhater die niet schroomt om moedwillig dieren ernstig te verwonden.

Hoewel ik mij best kan voorstellen dat buurtgenoten wellicht last hebben van andermans huisdieren in hun tuin en dit niet prettig vinden, vind ik het een walgelijk idee dat iemand daardoor meent het recht te hebben opzettelijk dieren te verwonden. Gooi bijvoorbeeld een emmer water over een kat om hem uit je tuin te weren, of bel aan bij de eigenaar van de kat om eventuele overlast kenbaar te maken. Effectief en niet schadelijk voor de gezondheid van de kat.

Er is aangifte gedaan bij de politie van dierenmishandeling, melding gemaakt bij 144 en de wijkagent zal ik hierover ook inlichten.

Post Author: Lankforst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *