Gemakswinkel van Jumbo in de binnenstad!

© ANP / Gelderlander

Supermarktketen Jumbo opent dit najaar een ‘gemakswinkel’, in Nijmegen. Dat is een stadssupermarkt met horeca. Onder meer worden versbereide sushi, pizza’s en broodjes aangeboden. Klanten kunnen hun aankopen meenemen of direct nuttigen in het ‘foodcafé’.

De beoogde locatie is waarschijnlijk de oude ruimte van restaurant La Place in de voormalige V&D aan de kop van de Broerstraat. Die is de afgelopen maanden al uitgebreid verbouwd en vergroot. Jumbo betaalt ook al sinds april huur.

Drank en horeca

Dat zegt wethouder Ben van Hees (Binnenstad). Van Hees heeft ook al alle vergunningen geregeld. Alleen de drank- en horecavergunning moet nog afgekaart worden. Tot 4 september kunnen bezwaren worden ingediend.

Horecaterras

Volgens Van Hees wil Jumbo op het dak ook een horecaterras met uitzicht op de Stevenskerk en de Grote Markt. Twee weken geleden heeft Ben van Hees nog uitgebreid met Jumbo gesproken over de komst naar het centrum van Nijmegen.

Jumbo zelf hield gisteren bij de bekendmaking nog een slag om de arm. Een woordvoerster zegt dat de locatie bekend gemaakt wordt in het najaar.

Topshelf, net naast ‘La Place’, heeft afgelopen zondag de deuren gesloten. Aan de Broerstraat zijn in voormalige V&D-ruimtes twee nieuwe modewinkels geopend.

Post Author: Lankforst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *